Hout ontmoet staal - Hoentjen Creatie

“Hout ontmoet staal” kunst objecten van Hoentjen

“Hout ontmoet staal” (2012) is een serie kunst objecten van Sander Hoentjen. Met deze objecten brengt Hoentjen de natuur dichter bij de mens. Sinds 2012 hebben de “Hout ontmoet staal objecten” al veel waardering gekregen tijdens diverse exposities.

Visie: “Er is een grens waarbij organisch en geometrisch harmonieus met elkaar samengaan. De spanning in details en de eenheid in de totale vorm. Het hout staat in mijn werk als metafoor voor de natuur en het metaal als metafoor voor de mens. Die ik onlosmakelijk met elkaar verbind in sculpturale objecten. Bij het samenvoegen van een industrieel en een natuurlijk materiaal ontstaat een vormentaal, waarin esthetiek heel belangrijk is!

Geïnspireerd door oude doorleefde bomen met een bijzondere groeivorm. Elke boom heeft zijn eigen verhaal. Daarom betrek ik het specifieke uiterlijk van elk stuk hout zoveel mogelijk in de uiteindelijke vormgeving. De vormen, nerven, vertakkingen en scheuren, alles speelt mee.

In mijn ontwerp voeg ik roestvrijstalen geometrische vormen toe die in contrast staan met het warm aandoende hout. Maar door de juiste verhoudingen te zoeken ontstaat er een ultieme harmonie tussen hout en metaal. Deze hebben elkaar soms letterlijk nodig om overeind te blijven staan. Met deze metalen toevoegingen vind ik het interessant om het grensgebied op te zoeken met functioneel gerelateerde objecten. De objecten zijn ontstaan door procesmatig te werken met de materialen en te experimenteren met verbindingen. Dit maakt dat elk object uniek is.”

Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst