Laaghangende zon. Schittering van nat wegdek of sneeuw. De winter komt er weer aan. Je zult het niet denken maar dat betekend juist tijd voor de zonnebril!

 

Rijden zonder zonnebril

Zeker voor wie auto rijdt is het in de winter aan te raden altijd een houten zonnebril in de auto te hebben liggen. In de herfst verdubbeld het aantal auto-ongelukken. Laaghangende zon is een van de grote ‘veroorzakers’. Denk bijvoorbeeld aan de schittering op de auto’s voor u. Slecht zicht door de vieze ruiten waar de zon op schijnt. Maar vooral de combinatie regen en zon is erg gevaarlijk. Alleen de zonneklepjes in de auto zijn vaak niet voldoende. Om ongelukken te voorkomen is een zonnebril een must-have accessoire voor in de auto. Wie geen zonnebril draagt loopt niet alleen zelf risico maar vormt ook een potentieel gevaar voor zijn of haar tegenliggers.

UV-polarisatie glazen

Met name in deze gevallen zijn polariserende glazen belangrijk. Deze glazen halen extra schittering uit je beeld. Hoentjen Creatie heeft diverse houten zonnebrillen met kwaliteitsglazen die je in de winter of herfst tegen deze omstandigheden beschermen.

 

Winterse zonnebrillen

Wie denkt aan een zonnebril in de herfst of winter zal niet snel voor een felle kleur montuur gaan. Dat geldt ook voor de glazen. Lichtbruin, knalgeel of paars zijn wat minder gericht op de winterse dagen.
Zonnebril Negril

Donkergroene, grijze of ‘zwarte’ glazen zijn meer gericht op de winter.

Waarom een houten zonnebril


Ongeacht het seizoen, een houten zonnebril biedt enkele belangrijke voordelen.

  • De bril is altijd uniek. Je zult nooit iemand tegenkomen met exact dezelfde bril omdat een bril maar uit 1 stuk hout gemaakt kan worden. De nerven en kleuren zijn dus bij elke bril net iets anders. 
  • Een houten zonnebril is heerlijk licht. Hij weegt namelijk nog geen 25 gram.
  • De brillen kunnen tegen een stootje. 
  • Daarnaast krijg je er nu een zeer handige opvouwbare brillendoos bij.
  • Daarnaast heeft hout een 'warmere' look, waardoor dit materiaal ideaal is voor het minder warme weer.