Kunstenaar en ontwerper Sander Hoentjen in aflevering 7 van het TV programma “Hoeveel ben je waard?”

Sander Hoentjen, ontwerper en eigenaar van Hoentjen Creatie, wordt aan de tand gevoelt door Viktor Brand in het tweede seizoen van Hoeveel ben je waard? Met als hoofdvraag van het programma: Hoeveel denken Nederlanders dat zij waard zijn? wordt de jonge ondernemer Sander gevraagd naar zijn eigen bedrijf, zijn passie voor hout, zijn inspiratie, zijn ontwerpen maar vooral om een voorzichtige inschatting van zijn financiële situatie te maken.
Samen met financieel expert Eef van Opdorp, en boedelmakelaar Eric Branger duikt Viktor in de financiële maar ook de belevingswereld van een creatieve geest. Maar is ook zijn talent te taxeren? Want talentvol en excentriek is Sander Hoentjen, inmiddels 27 jaar, zeker. Brand durft de naam Gerrit Rietveld in zijn mond te nemen maar Rob Driessen, kunstexpert, geeft aan dat alleen de tijd zal uitwijzen hoeveel de kunstwerken van Sander waard zullen zijn in de toekomst.

Een unieke dag is het voor Sander zeker. Naast zijn ontwerpen van onder andere houten horloges, brillen, iPad hoesjes & meer laat Sander ook zijn andere passie zien. Hij weet de presentator, die zomaar de koelkast open trekt en doortastende vragen stelt, te verrassen met een ritje op zijn motor. Met Viktor achterop scheurt Hoentjen naar de houtzagerij ‘iets verderop’ waar hij vertelt hoe hij zijn inspiratie opdoet en hoe hij door zijn opleidingen ‘grafisch vormgeven’ en ‘beeldende kunst en vormgeving’ van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt en nu als zelfstandig ondernemer zichzelf kan onderhouden.

Spannend is, aan het eind van de uitzending, wat het antwoord is op de vraag; Hoeveel zal deze kunstenaar waard zijn? Dankzij het programma heeft Sander nu een realistisch beeld van hoe hij er voor staat. Hij heeft een goed overzicht van zijn inkomsten en uitgaven, woonsituatie en vermogen. Door de tips van Eef van Opdorp heeft hij zijn startende bedrijf Hoentjen Creatie nu nog beter op de rit en kan hij zich volledig richten op hetgeen wat hij het liefste doet: ontwerpen, tekenen en ondernemen.

Bent u nieuwsgierig naar de ontwerpen en producten van Sander Hoentjen? Kijk dan op verder op zijn website hoentjencreatie.nl.

De uitzending: woensdag 4 maart om 21.30 uur bij SBS6
http://www.sbs6.nl/programmas/hoeveel-ben-je-waard/blog/post/in-aflevering-7-van-hoeveel-ben-je-waard 

Zie hier de aflevering: