Sander Hoentjen "De smeedtang" Wilp 2015Sander Hoentjen zijn werk is heel divers. De ene keer abstract, dan organisch en dan weer strak. Dat hij creatief is inmiddels bij de meesten wel bekend. Waar hij door het programma ‘Hoeveel ben je waard?’ door heel Nederland werd bekeken richtte hij zich onlangs op een project dichter bij huis. Ditmaal kon u in de plaatselijke krant de Stentor lezen over zijn nieuwste kunst object.

Door  de Belangenvereniging Wilp eo. werd hij gevraagd een ontwerp te maken voor  een kunstwerk ter herinnering aan ‘De Smidse’. Het restaurant ‘de Smidse’ werd in 2006 gesloopt waarbij de inboedel werd geveild. De opbrengsten werden verdeeld tussen een aantal lokale verenigingen waaronder ook de Belangenvereniging uit Wilp. De opbrengsten uit de veiling alleen waren niet voldoende om het kunstwerk te realiseren, zonder de volgende sponsors was realisatie niet mogelijk geweest: IJsseldal Wonen, firma Esteq uit Twello, Gemeente Voorst, Henk Wagenaar uit Wilp en OSH Hoveniers uit Wilp.

Sander heeft gekozen voor een Smeedtang, dit was een gereedschap van de smid, omdat het restaurant (wat hier voorheen gestaan heeft)  ‘de Smidse’ haar naam te danken heeft aan de oorspronkelijk smid van Wilp.
De smid was vroeger, als ambachtsman, een zeer veelvoorkomend en ook belangrijk beroep. In Wilp kwamen velen samen bij de smederij voor diverse opdrachten voor hun boeren bedrijven. Ook vandaag nog is Wilp een hecht dorp en dit gemeenschapgevoel wordt nog eens subtiel gesymboliseerd in de top van de schaar waar de twee uiteinden van de ‘bek’ bijeenkomen. Een punt van samenkomen dus. 

Trots kan Sander Hoentjen zijn dat hij zijn creativiteit kwijt kan in een kunst object ‘om de hoek’ en dat zijn stijl wordt gewaardeerd door vele Wilpenaren en Voorstenaren uit de gemeente Voorst.

Kijk voor andere ontwerpen, kunst objecten en producten van Sander Hoentjen ohoentjencreatie.nl

plaatsing kunstwerk wilp De smeedtang Wilp Sander Hoentjen Smeedtang Wilp Opening "De smeedtang"