Met de houten horloges van Hoentjen Creatie ben je helemaal bijdetijds! Maar hoe draag je je houten horloge eigenlijk? Draag je 

je houten horloge aan je linkerpols of juist aan je rechterpols? In deze blog vertellen wij je alle ins & outs over het dragen van uw houten horloge. Lees de blog en je weet precies hoe het eigenlijk ‘heurt’!

Waarom dragen de meeste mensen hun houten horloge links?

Hoentjen, houten horloge – Victoria

De meeste mensen dragen hun houten horloge om hun linkerpols. Dat heeft een paar hele logische en praktische redenen. Om te beginnen zijn de meeste mensen rechtshandig. Het is nogal onhandig om je horloge met je rechterhand om je rechterpols te bevestigen en daarom dragen veel mensen hun houten horloge om hun linkerpols.

Daarnaast heeft het ook te maken met de knopjes waarmee je het horloge bedient. Mogelijk heb je er nooit bewust bij stilgestaan, maar deze knopjes zitten nagenoeg altijd aan de rechterkant van het uurwerk. Als je je houten horloge om je linkerpols draagt, is het veel eenvoudiger om deze knopjes te bedienen dan wanneer je je houten horloge om je andere pols draagt.

Hoe strak dient je houten horloge te zitten?

Zorg ervoor dat het horloge ook niet té strak zit. Dat zit niet comfortabel en beknelt bovendien de bloeddoorstroming tussen je arm en je hand. Doordat een houten horloge’s van Hoentjen Creatie erg licht zijn zal hij niet snel willen kantelen door de zwaartekracht. Daarnaast draagt de halfronde veiligheidssluiting er ook toe bij het horloge op zijn plek te houden.Als je je horloge om doet, let er dan op dat het horloge bovenop je pols blijft liggen en niet zo los zit dat hij gemakkelijk naar de zijkant van je pols kan glijden. Dat oogt niet alleen onverzorgd, maar maakt het ook lastiger om de tijd af te lezen.

Houten horlogeband inkorten

Wil je je horlogeband laten inkorten, zodat je horloge perfect om je pols past? Neem dan contact met ons op. Ga je een houten horloge kopen? Lees in onze blog hoe je je polsmaat kunt meten en geef bij je bestelling ook je polsmaat aan ons door, dan maken wij je houten horlogeband perfect op maat!

Hoentje Creatie Bermuda Horloge Zakelijke etiquette voor het dragen van je houten horloge

Voor zakelijke en chique gelegenheden (denk aan een business meeting, een bruiloft, een gala en soortgelijke gelegenheden) is het gebruikelijk om een formeel en zakelijk horloge te dragen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de “Bermuda”. Is de dresscode wat meer ‘losjes’ en mag het best een beetje casual zijn? Dan heb je met een houten horloge echt iets origineels, waar je absoluut de blits mee maakt!

Draag je je houten horloge onder een overhemd? Zorg dan dat het horloge voor het grootste deel onder de manchet valt (bij het strekken van je arm mag het horloge wel wat meer worden gezien). Draag onder een pak nooit een sporthorloge. Dat is not done, zelfs als het best een beetje casual mag.

Waar let je nog meer op als je een houten horloge koopt?

Inmiddels heb je al heel wat gelezen over het houten horloge, maar we geven je graag nog een paar handige tips mee. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je geen houten horloge koopt dat uit verhouding is met de omvang van je pols. Draag je houten horloge bovendien niet aan dezelfde pols als waar je ook je armband om draagt.

Unieke houten horloges voor dames en heren

Wil je ook zo’n trendy houten horloge kopen? De houten horloges van Hoentjen Creatie zijn zowel via onze webshop als in onze winkel in hartje Hengelo te koop. Ieder houten horloge is uniek, evenals onze andere houten producten. Wij hebben houten dameshorloges, houten herenhorloges én houten horloges unisex.

Ook voor andere unieke houten producten naar Hoentjen Creatie

Naast houten horloges heeft Hoentjen Creatie een uitgebreide keuze uit nog veel meer unieke en originele houten producten. Op zoek naar een houten bril, een houten wereldkaart of een houten hoes voor je iPad? Dit en nog veel meer vind je allemaal bij Hoentjen Creatie. Met onze jarenlange ervaring doen we de mooiste dingen met hout. Laat je verrassen en kom eens langs in onze winkel aan de Molenstraat 10 in Hengelo (Overijssel).