Dag van de aarde

Ook Hoentjen Creatie staat even stil bij “International Earth Day”! Sinds 1970 wordt in 192 landen op 22 april International Earth Day, ofwel de Dag van de Aarde gevierd. In Nederland worden er sinds 2005 activiteiten op die dag georganiseerd. Zo grootschalig als in Amerika is het hier (nog) niet. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen, vindt Hoentjen Creatie. Deze dag heeft als doel mensen te laten nadenken over hun consumeren en de invloed hiervan op de aarde. Vooral in de Verenigde Staten en sommige Spaanstalige landen is Earth Day populair. Er is een Earthday Association die wereldwijd de activiteiten coördineert. In Nederland vertegenwoordigt de Stichting Dag van de Aarde de Earth Day Association.

De Dag van de Aarde is nu een geheel van activiteiten in het hele land. Om de aandacht voor de aarde ook na deze periode vast te houden, geeft de stichting een krant uit, de Krant van de Aarde.

Consumeren doen we allemaal. We leven in een consumptie maatschappij waarin we patronen en gewoonten hebben. We zijn gewent eten in de supermarkt (verpakt) te kopen, met de auto naar ons werk te gaan  en we zijn gewent aan gadgets en elektronische apparaten.

Hoentjen Creatie is zich bewust van de maatschappij waarin we leven en de behoeften die we hebben. Echter zijn wij eco-vriendelijk en natuur liefhebbers. Hoentjen Creatie houdt van hout! Zo produceren wij ook een hoop producten van rest-hout en van recycle hout, zoals dat van een skateboard, maar we gaan verder: Voor elke gekocht horloge of zonnebril plant Hoentjen Creatie, in samenwerking met Trees for the Future, een boom.

Trees for the future is een non-profit organisatie die agroforestry zelfhulp projecten  initiëren en ondersteunen in samenwerking met groepen en individuen in ontwikkelingslanden. Zij planten, samen met  de lokale bevolking van diverse Afrikaanse, Aziatische en Latijns-Amerikaanse landen, nieuwe bomen en dragen daarmee bij aan de biodiversiteit en stimuleren tevens de lokale economie.

Dit project is duurzaam, effectief en draagt bij aan de wereld economie, het milieu en de natuur.

Op deze dagen wil Hoentjen Creatie extra aandacht vragen voor het milieu en de aarde. Er is er maar een van dus laten we samen zo goed mogelijk omgaan met deze unieke  planeet die er voor zorgt dat wij kunnen leven!

Wil jij graag bewuster en duurzamer leven, maar weet je niet goed waar te beginnen? Hoentjen Creatie weet dat wel! Kies voor een houten horloge of zonnebril van Hoentjen Creatie en draag bij aan een beter milieu en wereld economie!

Kijk voor alle producten op: hoentjencreatie.nl 


  aarde groei dag van de aarde